Percekig állva tapsolták Bradley Cooper új filmjét a Velencei Filmfesztiválon

Maestro Maestro. (L to R) Carey Mulligan as Felicia Montealegre and Bradley Cooper as Leonard Bernstein (Director/Writer) in Maestro. Cr. Jason McDonald/Netflix © 2023.
Maestro. (Carey Mulligan és Bradley Cooper)
Vágólapra másolva!
Hét percen keresztül tapsolta felállva a 80. Velencei Filmfesztivál közönsége Bradley Cooper új rendezését, a Maestrót, amelynek főszerepét, Leonard Bernsteint is maga Cooper alakítja. Bár a színész-rendező a hollywoodi sztrájkok miatt nem jelent meg saját versenyfilmje vetítésén, a világhíres karmester-zeneszerző gyerekei ott voltak, és sírva tapsoltak az apjuk életét feldolgozó film után.
Vágólapra másolva!

Már szinte biztos, hogy a Maestro lesz a Netflix 2024-es Oscar-versenyének nagy esélyese, mivel Bradley Coopert 4 kategóriában is jelölni akarja a streaming-óriás (legjobb rendező, férfi főszereplő, forgatókönyvíró és producer), főleg, ha film díjat is kap az idei velencei filmfesztiválon, mivel az olasz mustra az európai A-kategóriás fesztiválok között az egyik legbiztosabb Oscar-előrejelző.

Mindenesetre a Netflix Velencébe utazott vezetői (köztük Scott Stuber, a streaming-stúdió filmes részlegének elnöke) bizakodhatnak, mivel az olaszországi világpremier fogadtatása kiváló volt, a közönség percekig felállva tapsolt, sőt, az életrajzi film főhősének, Leonard Bernstein gyerekei sírva is fakadtak, majd apjukat utánozva vezényeltek a tapsolóknak:

A Maestro amellett, hogy feleleveleníti Bernstein életének néhány legismertebb pillanatát (mint például a West Side Story megkomponálását), alapvetően a Felicia Montealegre-vel (Carey Mulligan) való házasságára összpontosít. A mellékszerepekben Matt Bomer (Bernstein szeretőjeként), Maya Hawke (Bernstein lányaként, Jamieként) és Sarah Silverman (Bernstein nővére, Shirleyként) látható. A forgatókönyvet Cooper Josh Singerrel közösen írta.

A film december 20-án érkezik a Netflixre.