Látványos előzetes érkezett A majmok bolygója: A birodalom című filmhez

A majmok bolygója: A birodalom
Vágólapra másolva!
Hat évvel A majmok bolygója: Háború bemutatása után folytatódik az intelligens, az emberi civilizáció ellen háborút indító majmok története. A 2024. május 23-án kerül a magyar mozikba érkező A majmok bolygója: A birodalom első, látványos előzeteséből körvonalazódik, hogy mihez kezd a saját birodalmat építő majomközösség a megszerzett hatalommal.
Vágólapra másolva!

Pierre Boulle 1963-as nyomasztó sci-fi regényéből először Franklin J. Schaffner rendezett filmet 1968-ban, majd Charlton Heston főszereplésével készült A majmok bolygója sikerén felbuzdulva sorra születtek a folytatások (összesen 4 további film, valamint egy élőszereplős és egy animációs tévésorozat is), amelyeknek egyre kevesebb köze volt Boulle eredetijéhez és Schaffner klasszikusának minőségéhez.

Az 1970-es években megszakadt majmos franchise-t Tim Burton próbálta újraéleszteni 2001-ben, de az újrafazonírozott A majmok bolygója akkor kudarcnak bizonyult. Nem úgy a tíz évvel későbbi, Rupert Wyatt által rendezett A majmok bolygója: Lázadás, amely afféle előzményfilmként azt próbálta megvilágítani, miféle kísérletek és összhatások vezettek ahhoz, hogy a majmok az emberi intelligencia szintjére emelkedjenek és fellázadjanak az anyatermészetet válogatott módon pusztító emberi civilizáció ellen.

A reboot 2017-ig további két folytatást kapott, és most elkészült az új széria negyedik része is: A majmok bolygója: A birodalom története több évvel A majmok bolygója: Háború után játszódik, azaz jóval azt követően, hogy az első három rész majom főhőse, Cézár legyőzte riválisait és az embereket is, hogy elvezesse az intelligens majmokat egy oázishoz, ahol új életet kezdhetnek, de nélküle, mivel halálos sebet szerzett a küzdelmek során.

Nemzedékekkel Cézár halála után kiderül: a majmok egységesnek álmodott civilizációját több, egymással versengő klán szaggatja darabokra, és a majmok által uralt vidéken az emberek teljesen visszafejlődtek, rabszolgaságba vert vademberként élnek, mivel több generáció nőtt fel az emberi tudástól megfosztva. Amikor az új majomvezér, Proximus Caesar elferdíti Caesar igazságra és egységre vonatkozó tanításait, hogy rabszolgává tegyen más klánokat egy titkos emberi technológia utolsó nyomai után kutatva, a majom Noa útnak indul, hogy egy Mae nevű fiatal embernő mellett megtalálja a szabadságot.

A film forgatókönyvét Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison írta, a rendező Wes Ball, a főbb szerepekben Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Eka Darville és Kevin Durand látható. A filmet Pados Gyula fényképezte.

A majmok bolygója: A birodalom 2024. május 23-án kerül a magyar mozikba.

emzedékekkel a War for the Planet of the Apes (2017) eseményei után sok majomklán alakult ki abban az oázisban, ahová Caesar elvezette majomtársait, miközben az emberek vad állapotba vonultak vissza. Amikor a majomvezér, Proximus Caesar elferdíti Caesar tanításait, hogy rabszolgává tegyen más klánokat egy titkos emberi technológia utolsó nyomai után kutatva, a majom Noa útnak indul, hogy egy Mae nevű fiatal embernő mellett megtalálja a szabadságot.