10 kulisszatitok a Reszkessetek, betörők! című filmről

Reszkessetek betörők ház Home Alone house  Home Alone Cinema comedy child alone danger thieves burglars tresspasser threat to prepare defense trap Vertical BOY
Home Alone Year : 1990 USA Réalisateur : Chris Columbus Macaulay Culkin Photo: Don Smetzer. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by 20TH CENTURY FOX / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
A Reszkessetek, betörők! kétségkívül az ünnepi időszak elmaradhatatlan része. Idén is műsorra tűzi a TV2 a filmeket, most pedig 10 érdekességet gyűjtöttünk össze az IMDB-t használva a legelső moziról, ahol a Macaulay Culkin által alakított Kevin a saját otthonában várja sok csapdával a két szerencsétlenkedő bűnözőt.
Vágólapra másolva!

1. Joe Pesci (Harry) szándékosan kerülte Macaulay Culkint a forgatásokon, hogy a kisfiú tartson tőle.

2. Catherine O'Hara (Kevin anyukája) 2014-ben azt nyilatkozta, hogy Culkin még mindig Anyunak hívja.

3. A Buzz barátnőjét ábrázoló fotón valójában Dan Webster látványtervező fia volt elmaszkírozva. Chris Columbus rendező ugyanis úgy érezte,

túl gonosz dolog lenne egy kislányból viccet csinálni.

4. Kevint az elején felülnézetből vették, hogy kicsinek és gyámoltalannak tűnjön. A film vége felé látható jelenetek során viszont már alulnézetből mutatja a kamera, ezáltal

magasabbnak és magabiztosabbnak tűnik.

Kevin akcióban Forrás: 20TH CENTURY FOX / Photo12 via AFP

5. A jelenetet, amikor Harry és Marv majdnem elgázolja Kevint, visszafelé vették fel: Culkin hátrafele lépkedett, a teherautó tolatott, a drámai hatás kedvéért pedig a díszletmunkások rázták meg a járművet.

6. Macaulay Culkin nagyon megfázott a forgatás során, ezért szabadságot kapott, hogy meggyógyulhasson. Egyetlen jelenetet kivéve, amit betegen kellett felvennie: amikor a rendőr üldözőbe veszi, miután véletlenül ellop ijedtében egy fogkefét. A jelenet során Culking hangja rekedtes, az arca sápadt, a szemei pedig vörösek.

7. Amikor Kevin fel-alá ugrál a szülei ágyán, miközben popcornt majszol,

a stáb több tagja is ott feküdt a padlón az ágy két oldalán és a lábánál. Az volt a dolguk, hogy elkapják Culkint, ha leugorna vagy véletlenül leesne az ágyról.

Kukucs! Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Twentieth Century Fox Film Corporation/Twentieth Century Fox Film Corpo

8. A karácsonyi hangulat erősítése érdekében a piros és a zöld színek dominálnak a filmben Szinte minden jelenetben feltűnően megjelennek. Ilyenek a bútorok, a ruhák, az ételhordók és az összes tapéta is.

9. Habár egyedül van otthon Kevin,

egyetlen alkalommal sem látjuk a saját szobájában.

10. A ház előtti szobornak négy alkalommal ütköznek neki: kétszer a pizzafutár, egyszer a reptéri busz, egyszer pedig a rendőr.

Korábban egy másik legendás karácsonyi filmről is összegyűjtöttünk érdekességeket, ide kattintva olvashatja!

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.