Forlán győztesnek érzi magát, Jansen szabadságra vágyik

Vágólapra másolva!
Bár vereséget szenvedett az uruguayi labdarúgó-válogatott, Diego Forlán győztesnek érzi magát. A vb-4. futballcsapat szövetségi kapitánya, Oscar Tabarez szerint a helyzetkihasználás döntött Németország javára. Az ellenfél részéről Sami Kehdira és Bastina Schweinsteiger is a jövőbeni még nagyobb sikerek lehetőségéről nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

"Fantasztikus érzés a világ legjobb négy csapata között lenni, erre a vébé előtt nem is számítottunk" - nyilatkozta a mérkőzést követően Diego Forlán, az uruguayi válogatott csatára. ""Bár nem nyertünk ma, győztesnek érezzük magunkat. A selejtezők során számtalan problémánk volt, de tudtuk, jó csapatunk van, ezt a világbajnokság során bizonyítottuk is."

"Természetesen többre számítottunk, de végül is játszhattunk a bronzéremért, s ha már itt voltunk, nyerni akartunk" - mondta a győztes gól szerzője, Sami Khedira. "Fiatal a csapatunk, a jövőben még nagyobb sikerekre vágyunk."

Bastian Schweinsteiger szerint a csalódottságot sikerült kicsit feledtetni a bronzéremmel. "Nagyon hálásak vagyunk szurkolóinknak, szerencsére nyerni tudtunk a csalódást jelentő elődöntőbeli vereséget követően. Sikerült visszakapaszkodnunk 2-1-es hátrányról is, ez mutatja, micsoda erő rejlik a csapatban. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a válogatottnak a tagja lehettem, szép jövő előtt állunk."

"Most már megérdemeljük a szabadságot" - értékelt tömören Marcell Jansen

Oscar Tabarez szövetségi kapitány szerint Uruguay jelentette a világbajnokság legnagyobb meglepetését. "Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de nagyon jó ellenféllel szemben szenvedtünk vereséget. Azt hiszem, mi jelentettük a vébé meglepetését, futballunk fejlődése miatt nagyon fontos sikert könyvelhetünk el. A mérkőzés nagy részét uraltuk, sajnos lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni.