Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Milyen pénzügyi források állnak egy vállalkozás rendelkezésére?

Vágólapra másolva!
Mint mindenhez, a vállalkozás alapításához és működtetéséhez is felhalmozott pénzkészletre (tőkére) van szükség. Fontos megfelelően kiválasztani, hogy a tőke honnan származzon, mekkora összegű és milyen összetételű legyen, és legfőképpen, hogy mennyibe kerül majd, hiszen a pénznek ára van!
Vágólapra másolva!

A tőke megszerzésében segíthet a 3F (founders, family, friends) alapítók, család, barátok. További lehetőséget jelentenek a banki hitelek felvétele, vagy a kockázati tőke bevonása a cégbe. A cég tőzsdei bevezetés már jóval nagyobb elhatározást jelent a cég részéről, hiszen ebben az esetben a vállalkozás ki van téve a nem mindig tisztességes tőzsdei résztvevőknek.

Ha még további pénzmagra van szükség, megoldást kínálhatnak a pályázatok, melyek a cég adottságaitól függően egy-egy projekt megvalósításához akár 25-75 százalékkal is hozzájárulhatnak. A pályázati indulás feltételei uniós szabályozáshoz kötöttek, eléggé szigorúak, ezért a pályázásra nem forrásként, hanem inkább kiegészítő lehetőségként szoktak tekinteni. Kíváncsi a részletekre? Kérjük kattintson!

A teljes vállalkozói cikksorozatot és kapcsolódó videókat ezen az oldalon tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről