<P>Bíróságra megy a Dunaferr vagyonkezelője<BR/></P>

Vágólapra másolva!
Pert indít az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. ellen a Dunaferr Rt. volt vagyonkezelője, az Acél XXI Kft., s szerdán visszahívták utóbbi éléről Horváth Istvánt, aki azonban továbbra is elnök-vezérigazgatója a Dunaferrnek. Az ÁPV Rt. valószínűleg csütörtökön dönti el, mikor tartsák a Dunaferr közgyűlését.
Vágólapra másolva!

Beperli az ÁPV Rt.-t az Acél XXI Kft. - derült ki a Dunaferr menedzsmentjéből alakult cég közleményéből. A pert a Dunaferr vagyonkezelési szerződésének rendkívüli felmondása ügyében indítják el. Korábban azt közölte az Acél XXI, hogy megítélésük szerint nem szolgáltattak indokot arra, hogy az ÁPV Rt. azonnali hatállyal és a rendkívüli felmondás szabályai szerint bontson szerződést velük.

A korábbi vagyonkezelő keddi taggyűlése arról is döntött, hogy visszahívják a cég éléről a főtulajdonos Horváth Istvánt. Helyét Czinkóczi Sándor, a felügyelőbizottság tagja veszi át az Acél XXI ügyvezető igazgatói székében.

A vezércsere indokaként azt jelölte meg a Dunaferr elnök-vezérigazgatói posztját továbbra is betöltő Horváth, hogy így kívánták egyértelművé tenni: teljes egészében szétvált a korábbi vagyonkezelő és a Dunaferr tevékenysége.

Az ÁPV Rt. igazgatósága várhatóan csütörtökön tárgyal arról, hogy mikorra és pontosan milyen napirenddel kérje a Dunaferr rendkívüli közgyűlésének összehívását. Megfigyelők úgy vélik, az eseményen minden valószínűség szerint személycserékre is sor kerül. Ezt immár akadálytalanul végigvihetné a főtulajdonos ÁPV Rt., hiszen - amint Gansperger Gyula megerősítette a Magyar Hírlapnak- ott már nem az Acél XXI képviseli majd érdekeit.

Daróczi Dávid

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

DUNAFERR