Átmeneti esést okozhat a tőzsdén a GDP-adat

Vágólapra másolva!
A korábbi hetekben tapasztalt emelkedés után a keddi GDP-adat hatására enyhe esésnek indult a Budapesti Értéktőzsde indexe. A BUX délelőtt fél 11-kor 9042 ponton állt, ami 1,14 százalékos csökkenést jelent. Az [origo] által megkérdezett elemző szerint a korrekció legfeljebb 1-2 napig tarthat.
Vágólapra másolva!

A vezető részvények mindegyikének esett az árfolyama a hétfői záróárhoz képest. Legtöbbet az Egis és a Richter papírjai - 1,89, illetve 1,62 százalékot - veszítettek értékükből, míg a Matáv részvényeinek árfolyama csak 0,34 százalékkal esett.

Tőzsdehttp://origo.eco.hu/tozsde/tozsde1.phpGrafikongyárhttp://origo.eco.hu/grafgyar/grafgyar_relativ.php

Suppan Gergely, a KDB Bank elemzője az [origo] kérdésére elmondta: a kedden napvilágot látott, a vártnál rosszabb GDP-adat lehet az esés elsődleges oka, de hozzátette, hogy a korrekció legfeljebb 1-2 napig tarthat, ezt követően folytatódhat a hetek óta tartó felfutás.

A BUX-index emelkedése az elemző szerint annak köszönhető, hogy az utóbbi időben nagy mennyiségű nyugati tőke áramlott a kelet-európai - elsősorban orosz és lengyel - piacokra, majd ezek telítettségét követően a befektetők a magyar papírok vásárlásába kezdtek.

Suppan szerint a romló gazdasági várakozásoktól függetlenül a magyar részvények még mindig alulértékeltek, és ez mozgathatja a külföldi befektetők érdeklődését.