Vágólapra másolva!
Szerdán megalakult a 13 fős Hírközlési Döntőbizottság, amely a december 23-ától felszabaduló távközlési piacon döntéshozói és tanácsadói szerepet tölt be. Frischmann Gábor, s Hírközlési Főfelügyelet igazgatója elmondta, hogy a jövő évben várhatóan 50-60 vitás ügyben kell majd döntést hozni.
Vágólapra másolva!

A Hírközlési Döntőbizottságnak kulcsszerepe van abban, hogy a távközlés liberalizációját követően a piac gyorsabban és kiegyensúlyozottabban fejlődjön - közölte Stumpf István kancelláriaminiszter a 13 fős testület szerdai ünnepélyes megalakulása alkalmából Budapesten.

Az egységes hírközlési törvény alapján felállított döntőbizottság a december 23-ától megnyíló távközlési piacon tölt majd be döntéshozó, tanácsadó szerepet.

Frischmann Gábor, a Hírközlési Főfelügyelet elnöke elmondta: a döntőbizottság számára az első év lesz a legnehezebb, hiszen a liberalizált piac kialakulásával számos vitás ügy várható.

Ennek ellenére a törvény szerint a legbonyolultabb ügyben is 45 napon belül kell meghozni a döntést, ami más európai országokban 60 napot vesz igénybe - mutatott rá az elnök. Hozzátette, hogy jövőre 50-60 vitás üggyel számolnak.

(MTI)

Ajánlat:

Hírközlési Főfelügyelet