A vállalatok többsége nem használ hordozható számítógépeket

Vágólapra másolva!
A vállalkozások többsége nem rendelkezik hordozható számítógéppel, a kézi eszközök elterjedtsége pedig még ennél is alacsonyabb - áll a Magyar Infokommunikációs Jelentésben. A vállalatok második félévre vonatkozó beszerzési tervei szerint 12 ezerrel bővül a mobil számítógépek száma.
Vágólapra másolva!

A tíz fő feletti vállalatok 70 százalékának nincs hordozható számítógépe, közel egyötödének 1-2 darab, egytizedének pedig három vagy ennél több hordozható számítógépe volt idén, az első félév végén. A cégeknél mintegy 41,5 ezer hordozható számítógép található, melynek 37 százalékát a nagyvállalati szegmens használja.

A kézi számítógépek elterjedtsége még ennél is alacsonyabb. A nagyvállalatok közül csak minden ötödiknél, a középvállalatok közül pedig minden tizedikben találhatunk palmtop, PDA kategóriájú számítógépeket, míg a kisvállalatoknál csak elvétve fordulnak elő ezek az eszközök. A több mint 12 ezer kézi számítógép közül a nagyvállalatoknál közel 3500 darab, a középvállalatoknál 3400, a kisvállalatoknál pedig 5500 darab található.

A vállalatok második félévre vonatkozó beszerzési tervei szerint körülbelül 12 ezerrel bővül a mobil számítógépek száma, megközelítve év végére a 66 ezres mennyiséget.

(Üzleti Negyed)