A Telia a finn Sonera megvásárlását is tervezi

Vágólapra másolva!
A svéd Telia távközlési vállalat tárgyalásban áll a finn Sonera távközlési vállalat megvásárlásáról - jelentette szerdán a Finanstidningen című svéd gazdasági lap. A Telia a Tele Danmarkkal is tárgyal mobilrészlegének megvásárlásáról - írja a lap. A két cég részéről egyelőre nem erősítették meg az információkat.
Vágólapra másolva!

A Sonera igazgatótanácsának elnöke, Tapio Hintikka cáfolta az értesülést. A Telia szóvivője Lars Joelsson ugyan nem cáfolta, de nem is erősítette meg közvetlenül. Hintikka azt elismerte, hogy voltak bizonyos tárgyalások a Sonera és a Telia között - írta az APA hírügynökség. A Telia fő szóvivője, Michael Kongstadt hozzátette, hogy a vállalat stratégiájának fontos eleme az északi terjeszkedés.

Szakértők szerint a két cég egyesülési terveiben az a fő probléma, hogy a Sonerának van egy német UMTS-koncessziója. Ha a Sonerát felvásárolná a Telia, úgy ezt a koncessziót el kellene adni, mert a Teliának is van már engedélye harmadik generációs mobilfrekvenciára. Ez azonban jelentősveszteséget okozna a Sonerának - írja a svéd lap.

(MTI)

Ajánlat:

Telia

Sonera

Korábban:

A Telia megnégyszerezte profitját
(2001. február 20.)