Nem érzik a visszaesést a csúcsvezetők

Az amerikai tőzsdei cégek tavalyi gyenge teljesítménye ellenére csúcsvezetőik jövedelme tovább nőtt. Bár a menedzserek fizetése átlagosan 10,1 százalékkal csökkent, egyéb juttatásaik és részvényopcióik segítségével jövedelmük 3,7 százalékkal nőtt. Sok társaság a napokban dönt vezetője idei javadalmazásáról, amelyben a jogszabályi háttér változása miatt kisebb lesz a részvényopciók szerepe.

 

A napokban több amerikai nagyvállalat vezérigazgatójának javadalmazásáról döntenek. Miután mind a cégek eredménye, mind a részvényárfolyamok jelentősen csökkentek az elmúlt időszakban, sokakban felmerült, vajon a vezetők fizetése és bonusza hogyan alakul majd. Úgy tűnik, néhány cégnél már eljött a kijózanodás időszaka: ahogy a dolgozók létszámának csökkentése, úgy a vezetői bonuszok lefaragása sem okozott lelkiismeret-furdalást a döntéshozóknak.

Már másként motiválnak

A 2002-es eredmények ismeretében néhány vállalat már változtatot felsővezetői motivációs rendszerén. Erre példa Sandy Weill, a Citigruop első emberének esete, akit a cég 2001-es teljesítményéért még 17 millió dollárral jutalmaztak, a tavalyi év után semmit sem kapott. A társaság részvényeinek árfolyama ugyanis 30 százalékkal csökkent.

A világ egyik legnagyobb vegyipari vállalatának első embere, Sydney Taurel együtt sír és együtt nevet vállalatával. A vezérigazgató ugyanis jelképes, egydolláros fizetéssel rendelkezik, igaz, 350 000 részvényre kapott opciót abban az esetben, ha sikerül a papírok árfolyamát legalább 29 százalékkal növelni. Taurel példája nem egyedi, az egyik leggazdagabb és legismertebb cégvezetőt, Larry Ellisont - aki az Oracle alapítója és menedzsere - is hasonló javadalmazási rendszer keretében foglalkoztatják.

A cégvezetők többségének nőtt a jövedelme

Az átlagos felsővezetők jövedelme tavaly 10,1 százalékkal, 7,3 millió dollárra csökkent - áll egy a Standard & Poor's 500-as index cégeit vizsgáló tanulmányban. Ugyanakkor a felmérés tanúsága szerint ha a vállalatoktól közvetlenül kapott juttatásokat - vagyis a fizetést és a bónuszt - tekintjük, akkor az 3,7 százalékos növekedést mutat. A gyengébb teljesítmény tehát nem feltétlen párosult alacsonyabb fizetéssel, csak a bőkezűen szórt jutalomrészvények és opciók csökkentek némileg.

Egy másik adat még meglepőbb. A topmenedzserek jövedelmét vizsgáló Executive Compensation Index ugyanis 5,9 százados növekedést jelez. A majd hatszázalékos főnöki fizetésnövekedéshez képest a vizsgált cégek éves bevétele 0,9 százalékkal bővült.

Néhány cégnél ráadásul meglehetősen erőteljesen nőtt a csúcsvezető jövedelme a vállalat teljesítményétől függetlenül. Így például a gyengélkedő pénzügyi szektorban 1,2 százalékos növekedést felmutató Bear Stearns főnök, James Cayne összesen 19,64 millió dollárt kapott tavaly. Csaknem megháromszorozódott az egyik vezető kiskereskedelmi lánc, a Sears Roebuck első emberének, Alan Lacy jutalma, miközben a cég papírjainak értéke felére csökkent. A részvényopcióinak köszönhetően a csőd szélén táncoló Delta Airlines vezetője 13 millió dollárt kapott tavalyi teljesítményéért.

Az európai piacon is hasonló folyamatoknak lehetünk tanúi. A német-amerikai DaimlerChrysler topmenedzsereinek átlagos javadalmazása tavaly, több mint duplájára emelkedve, elérte a 3,9 millió eurót. A nagyvonalú jutalmakról azután döntöttek, hogy a 2001-es 662 millió eurós nettó veszteség 4,7 milliárd eurós nettó nyereségbe fordult. Ennek ára az volt, hogy bezárták a Chrysler hat amerikai üzemét, és 26 ezer alkalmazottól váltak meg.

Előző
  • 1
  • 2
Következő