Mintegy 300 millió fontos veszteséget jelent az angolok Eb-kiesése

Anglia gazdaságának mintegy 300 millió fontos veszteséget jelent a nemzeti válogatott kiesése az Eb-ről. A legnagyobb vesztesek a kocsmák, a sörgyártók és a fogadóirodák. Gazdasági értelemben a házigazdák számára sem a legjobban alakul az Eb, ugyanis a legnagyobb sörivó nemzetek már kihullottak a megmérettetésből - írja a Napi Gazdaság.

A londoni Gazdasági és Üzleti Kutatóközpont számításai szerint ha az angol válogatott eljutott volna az Eb végéig, az elődöntő és a döntő egyenként 100-150 millió fontos bevételt hozott volna a kocsmáknak és egyéb, a szurkolókat valamilyen formában kiszolgáló intézményeknek, így mintegy 300 millió fontos veszteség is érheti az angol gazdaságot a focisták gyenge teljesítménye miatt.

A kocsmák és kiskereskedelmi üzletek mellett a legnagyobb vesztesek a fogadóirodák és a reklámbevételektől eleső médiatársaságok. Az Eb alakulása egyébként a portugálok számára sem a legkedvezőbb gazdasági értelemben, ugyanis a legnagyobb sörivó nemzetek - németek, dánok, svédek - már kiestek. A Datamonitor elemzőcég korábban azt jósolta, hogy az évek óta stagnáló portugál sörpiac mintegy 2,4 százalékkal nőhet az idén az Eb hatására, azonban jelen pillanatban már csak a csehek tudnak érdemben javítani a statisztikán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK