Megvan az M0-ás új szakaszának kivitelezője

Vágólapra másolva!
Az ausztriai Porr Technobau Umwelt AG vezette PVT-M0 konzorcium építheti meg nettó 8,9 milliárd forintért az M0-ás körgyűrű 4-es és 31-es számú főút közötti, 6,7 kilométer hosszú szakaszát - közölte a megbízó Nemzeti Autópálya Rt. az eredményhirdetést követően.
Vágólapra másolva!

Nettó 8,9 milliárd forintért az ausztriai Porr Technobau Umwelt AG vezette PVT-M0 konzorcium építheti meg az M0-ás körgyűrű 4-es és 31-es számú főút közötti szakaszát.

Az augusztusban kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban a szeptember 2-i határidőig hat ajánlat érkezett. A nyertes konzorcium tagja még a Viadom Rt. és a szintén osztrák Teerag-Asdag AG. A kétszer kétsávos autóutat 2007. november 31-ig kell megépíteni, úgy, hogy később bővíthető legyen 2-szer 3 sávos autópályává.

A kivitelezőnek egyebek mellett meg kell építenie 2 csomópontot, 9 alul- és felüljárót, csaknem 1 kilométer hosszú zajárnyékoló falat és telepítenie kell 14,5 hektár véderdőt. A beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozza 85 százalékban.

Az M0-ás autópálya további két, összesen 20 kilométer hosszú alszakaszának közbeszerzési felhívását a múlt héten tette közzé a társaság, amelyeket szintén jövő év november végéig el kell készíteniük a leendő építőknek.

Az M0-ás körgyűrű keleti szektorában az M5-ös sztrádát a 4-es úttal összekötő 12,5 kilométeres szakaszt a Strabag Rt. kivitelezi, és várhatóan ez év novemberében adják át a forgalomnak. A beruházás a 4 csomóponttal együtt 34 milliárd forintba kerül.

Az M0-ással összefüggésben ugyancsak most épül a 4-es út forgalmának tehermentesítésére 13 milliárd forint ráfordítással a Vecsést és Üllőt elkerülő útszakasz is. Ezt a munkát közbeszerzési eljárás eredményeként az osztrák Swietelsky cég építi meg ez év decemberéig.