Amerika hatására csökkent a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 291,25 pontos csökkenéssel, 19.902,59 ponton zárt pénteken. Elemzők szerint a jövő héten is volatilis kereskedésre kell számítani.
Vágólapra másolva!

A negatív amerikai hangulat rányomta bélyegét a magyar piacra pénteken, így ismét csökkentek a részvényárak a csütörtöki kisebb emelkedés után - mondta Juhász Richárd, a Concorde Rt. üzletkötője. Az amerikai tőzsdén az olajárak esése miatt az olajrészvények árának csökkenése húzta le a piacot.

A magyar részvénypiacon is a Mol árfolyamesése volt a legnagyobb a meghatározó részvények közül. Az olajrészvény árfolyama 750 forinttal, 3,78 százalékkal 19.100 forintra esett, a forgalma 9,3 milliárd forint volt. (Az összforgalom 20,54 milliárd forintot tett ki.)

A vezető részvények közül egyébként csak a Magyar Telekom produkált némi növekedést, a részvény trendnek való ellenállása okaként egy komoly vevő felbukkanását jelölte meg Juhász Richárd.

A Richter részvényeit a Roche gyógyszergyártóval folytatott tárgyalások csütörtökön még emelték, de Juhász Richárd szerint ez pénteken már nem érdekelte a kereskedőket. A Magyar Telekom árfolyama 1,2 milliárd forintos forgalomban 15 forinttal, 1,61 százalékkal 945 forintra nőtt.

A jövő hétre a szakértő továbbra is volatilis piacot prognosztizált, véleménye szerint jót tenne a magyar piacnak egy kis konszolidáció, de akár 4-5-6 százalékos mozgások is elképzelhetőek. A Richter 34.250 forinton fejezte be a kereskedést, ez 600 forinttal, 1,72 százalékkal alacsonyabb, mint az előző napi záró érték. A gyógyszeripari papír forgalma 2,6 milliárd forint volt.

Az OTP papírjaival 6,2 milliárd forintért kereskedtek, a részvény árfolyama 51 forinttal, 0,72 százalékkal 7.000 forintra csökkent.