Pakisztáni gáz gazdagíthatja a Molt

Vágólapra másolva!
A Mol pakisztáni érdekeltsége, a Mol Pakistan Oil and Gas nem erősíti meg egyelőre azokat a sajtóértesüléseket, amelyek arról szólnak, hogy jelentős mennyiségű földgázt fedezett fel Pakisztánban az a konzorcium, amelynek a Mol közvetetten 10 százalékos tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint jelentős mennyiségű földgázt fedezett fel Pakisztánban az a konzorcium, amelynek a Mol közvetetten 10 százalékos tulajdonosa. A híradások szerint az Oil and Gas Development Co. szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy Shaukat Aziz pakisztáni miniszterelnök február 24-én avatja fel a lelőhelyet.

A Molpakisztáni érdekeltsége, a Mol Pakistan Oil and Gas viszont nem erősítette meg egyelőre az említett sajtóértesüléseket. A cégnek a Magyar Távirati Irodához szerdán eljuttatott közlemény szerint a korábbi várakozásoknál később lesznek véglegesek - a Pakisztán északnyugati részén - a Tal mezőn található Manzalai-2 szénhidrogén lelőhelyre vonatkozó teszt eredményei, amelyek alapján közölhetők majd a mezőre vonatkozó technikai adatok.

A Molpakisztáni leányvállalata 10 százalékos értékben részesülhet a kitermelendő gázból. A konzorcium tagja még a Karachi Oil and Gas Development Co., a Pakistan Petroleum Ltd. valamint a Pakistan Oilfields Ltd. is. E társaságok 30-30-25 százalékos részesedéssel rendelkeznek a konzorciumban, amelyben a pakisztáni állam is 5 százalékban tulajdonos.