Vizsgálódik az MTelekom, nincs közgyűlés

Vágólapra másolva!
Egy folyamatban lévő vizsgálat miatt nem zárult le a Magyar Telekom tavalyi évi pénzügyi eredményeinek elfogadása, ezért a cég még mindig nem döntött éves rendes közgyűlésének időpontjáról. Az osztalékról is később döntenek, de az 70 forint körül lesz ígéretük szerint.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom Igazgatósága szerdán a vizsgálat és az auditálási folyamat jelenlegi állását áttekintve úgy határozott, hogy nem hívja össze az évi rendes közgyűlést, mivel még mindig folyik a vizsgálat az egyik leányvállalata által kötött két, tanácsadási szolgáltatásokra vonatkozó szerződés ügyében - tájékoztatta a cég az [origo]-t közleményben.

A Magyar Telekom 2006. február 13-án közzétett, nem auditált 2005. évre vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján az igazgatóság a tavalyi évihez hasonló mértékű, 70 forint körüli osztalék kifizetését tartja indokoltnak minden 100 forint névértékű törzsrészvény után. Az osztalék pontos összegére vonatkozó javaslatot azonban majd a vizsgálat, illetve az azt követő audit lezárása után fogják megtenni.

A társaság összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében folytat vizsgálatot annak megállapítására, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A Magyar Telekom Igazgatósága döntést hozott arról, hogy bizonyos munkavállalókat átmeneti időre mentesít a munkavégzés alól. A cég a vizsgálatról értesítette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, valamint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét és Igazságügyminisztériumát.

A Magyar Telekom az éves rendes közgyűlés csúszása miatt nem tud majd tartani bizonyos, a magyar törvények és szabályozások által előírt határidőket a közgyűlés által elfogadott auditált éves beszámolók elkészítésére (beleértve az éves adózott eredmény felhasználásáról szóló határozatot is). Emiatt hátrányos jogkövetkezmények is érhetik Magyarországon és az Egyesült Államokban a jelentési kötelezettségek további elmulasztása, illetve más törvényi előírások megszegése miatt a céget.

(Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország, amely a Magyar Telekom-csoport tagja.)