Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megindult a NASDAQ-kereskedés Budapesten

Vágólapra másolva!
A New York-i NASDAQ-tőzsdén kereskedhetnek a NetDayTrade új szolgáltatásának ügyfelei. A pénzügyi tanácsadó cég kereskedelmi termet nyitott, ahol az ügyfelek maguk kereskedhetnek az amerikai piacon, valós időben.
Vágólapra másolva!

Budapestről kereskedhetnek a New York-i NASDAQ tőzsdén a NetDayTrade ügyfelei. A pénzügyi tanácsadó cég csütörtökön mutatta be új kereskedelmi termét, ahonnan ügyfelei harminc kereskedelmi állomásról adhatnak vehetnek a New York-i piacon, valós időben.

Szoldán Péter, a cég vezető tanácsadója elmondta: a NetDayTrade az amerikai Genesis Securities-szel közösen nyújtja szolgáltatását. Az amerikai fél a NASDAQ platinum szintű partnere. A kereskedés Budapesten a Genesis Laser nevű angol nyelvű programmal történik. A kereskedelmi teremben hírtelevíziók és zárt láncú hírlevelek segítik a kereskedelmet.

A kereskedés az amerikai idő szerint zajlik, így a kereskedelmi terem délután négy órától este tízig várja az ügyfeleket. A kereskedést egymillió forinttal lehet elkezdeni, tőkeáttétel segítségével azonban az ügyfelek akár 50 ezer dollárral is kereskedhetnek. A daytradelés lényege, hogy a pozíciókat még a kereskedés napján le kell zárni.

Szoldán Péter elmondta: a daytradelés komolyabb felkészültséget igényel, hiszen minden másodpercek alatt történik, ezért az ügyfeleket tanfolyamon, és szimulátor program segítségével készítik fel az éles kereskedelemre.

Pataki Zoltán az [origo]-nak elmondta: az USA-ban jóval elterjedtebb daytrade-kereskedésben az ügyfelek elsősorban technikai, és nem fundamentális adatok alapján kereskednek. Az idő rövidsége miatt itt sokkal inkább a papírok pillanatnyi viselkedése, mint a hosszabb távú kilátások vagy jelentések határozzák meg a kereskedelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről