Mérsékelt árváltozások várhatóak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,91 pontos emelkedéssel, 23.471,27 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,60 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Mérsékelt árváltozásokra számítanak az elemzők szerdán a Budapesti Értéktőzsdén.

Blahó Levente, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője nem vár jelentős árváltozásokat, "sávos kereskedésre" számít, és várakozása szerint a forgalom is tovább is csökkenhet.

A mérsékelt érdeklődést véleménye szerint az indokolja, hogy az amerikai piacról nem érkezik egyértelmű iránymutatás a hálaadás napi ünnep előtt. Hozzátette, hogy csütörtökön zárva tartanak, pénteken pedig rövidített kereskedéssel üzemelnek az amerikai pénz- és tőkepiacok, így a hét további részében is visszafogott kereskedés várható.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője mérsékelt erősödésre számít. Várakozása szerint elsősorban a Mol árfolyama emelkedhet az olaj jelentős drágulása nyomán, de nem zárta ki, hogy délután már megjelennek a profit realizálások az olajrészvény piacán.

A Richternél további lecsúszás várható, amennyiben a papír piacán folytatódik az aktív eladás - mondta az elemző. Hozzátette, hogy a forint utóbbi időben bekövetkezett jelentős erősödése negatívan érinti a gyógyszergyártók export-bevételeit, és így a papírok árfolyamára is kedvezőtlenül hat.