Új cég jelenik meg a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
Május 29-én, kedden indul a Budapesti Értéktőzsdén az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. részvényeinek kereskedése.
Vágólapra másolva!

A 20 millió forint jegyzett tőkéjű társaság valamennyi részvényét, azaz kétezer darab, 10 ezer forint névértékű részvényt vezetnek be a tőzsdére.

Idén ez lesz az első új bevezetés a BÉT-en, de várható, hogy még az első félévben az Orco Property Group és a Genex is megjelenik a tőzsdén. A három társaság januárban nyert összesen 76,12 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást a tőzsdei bevezetéshez a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pályázatán. A támogatás feltétele, hogy a pályázók részvényeit 2007. június 1-jéig vezessék be a Budapesti Értéktőzsdére, és a bevezetést követően legalább két évig a tőzsdén is maradjanak.

A tőzsdei bevezetéshez készült tájékoztató szerint, amelyet a társaság csütörtökön tett közzé a tőzsde honlapján, az RFV részvényei jelenleg 62 százalékban Soós Csaba igazgatósági elnök és 38 százalékban Makra József vezérigazgató tulajdonában vannak.

Az RFV 2006. június 12-i dátummal korlátolt felelősségű társaságból részvénytársasággá alakult át. A tavalyi éves árbevétele a jogelőd vállalat árbevételével együtt 905,5 millió forint volt, a 2005. évi 644,4 millió forint után. Az üzemi eredménye 99,2 millió forintra nőtt az előző évi 75,5 millió forintról, adózott nyeresége pedig 47,74 millió forintot tett ki 2006-ban, a 2005. évi 41,76 millió forint után.

A tájékoztató szerint a társaság a realizált nyereséget közép- és hosszú távon elsődlegesen nem osztalékkifizetésre, hanem fejlesztésekre kívánja fordítani.

Az energetikai szolgáltatásokat végző társaság ügyfeleinek jelentős része önkormányzat és önkormányzati intézmény, de található az ügyfelek között állami intézmény, egyházi intézmény, társasházak és magánvállalkozások is.

Az egyebek közt villamos energiaszolgáltatást is nyújtó RFV célja a liberalizált energiapiacra való kilépés, aminek érdekében a társaság fogyasztói csoport létrehozásán dolgozik. Terveiben szerepel továbbá a környező országokban való terjeszkedés az elkövetkező két éven belül. Romániában a cég már rendelkezik leányvállalattal, amelyet tavaly alapított.