Kezdődhet a verseny az M6-os útért

Vágólapra másolva!
Három konzorcium tehet ajánlatot az M6 gyorsforgalmi út Szekszárd-Bóly (49 km) és az M60-as gyorsforgalmi út Bóly-Pécs (30,2 km) beruházás megvalósítására - derül ki a gazdasági szaktárca közleményéből. A résztvevők közötti verseny következtében PPP-konstrukcióban, átlátható módon és kedvező finanszírozással épülhet meg 2010-re az M6-os autópálya.
Vágólapra másolva!

A közbeszerzési kiírás a szakaszok tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, fenntartását és e tevékenységek finanszírozását magában foglaló koncessziós szerződésre vonatkozott. A koncesszió a Köz -és Magánszféra Partnerség (PPP) keretein belül, rendelkezési díj ellenében, 30 évig tartó időtartamra szól majd.

A részvételi felhívásra beérkezett pályázók értékelése után három konzorcium tehet ajánlatot, majd tárgyalások következnek. Eredményhirdetés 2007 novemberben várható.

A három konzorcium az értékelés sorrendjében a következő: 1. ALISCA SOPIANAE Konzorcium, amelynek vezetője: MOTA-Engil SGPS S.A, Portugália. A tagjai: HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, Németország, Euroaszfalt, Magyarország Macqarie Investment Management (UK) Limited, Nagy-Britannia.

2.MECSEK AUTÓPÁLYA Konzorcium, amelynek vezetője a STRABAG AG. Tagjai között van az itthon már jól ismert Bouyges Traveaux Publics SA. Résztvevő magyar cégek: Magyar Aszffalt Kft., Colas Hungária Kft, valamint a KÖZGÉP.

3. M6-M60 MECSEK Konzorcium, amelynek vezetője az ugyancsak ismert Bilfinger Berger Gmbh, Németország. A tagok között részt vevő magyar cég a Vegyépszer Zrt.

A konzorciumoktól jelentős megbízást várhatnak a magyar tervező és építő társaságok, hiszen már többen szerepelnek a 10%-ot meghaladó alvállalkozók között is.