Kígyózó sorok az EDF-Gaz de France irodái előtt

Vágólapra másolva!
Embertelen és lealacsonyító helyzetekbe hozza az EDF-Gaz de France Orosháza térségben a többnyire kis jövedelmű lakosokat azzal, hogy szolgáltató irodái hetente csak egy nap tartanak nyitva, ezért már hajnalban hosszú sorok alakulnak ki előttük - állítja Becsey Zsolt, az Európai Parlament néppárti képviselője.
Vágólapra másolva!

Becsey Zsolt nehezményezi, hogy a szolgáltató arra kényszeríti a lakosságot, hogy térjen át a számítógépes ügyintézésre, miközben, "e túlnyomórészt vidéki lakosság nagy része sem hozzá nem fér az informatikához, sem használni nem tudja azt".

Nem ért egyet a képviselő azzal sem, hogy az EDF-Gaz de France bevezette az éves átalányban előre, banki átutalással történő díjfizetést egy olyan régióban, ahol az emberek hónapról hónapra élnek, és nem ismerik ki magukat az utólagos, részetekben történő túlfizetési visszaszámlázás homályos útvesztőiben.

Becsey Zsolt szerint a szegénységi küszöb alatt élő és csupán a készpénzt használó kisnyugdíjasok nem képesek megelőlegezni az éves energiadíjat, ugyanakkor nemfizetés estén "kíméletlen eszközökkel" élnek velük szemben.

A képviselő ezért azt kéri a szintén néppárti francia kollégájától, hogy mivel a szolgáltatónak a francia állam a tulajdonosa, járjon közbe hazája állami hatóságainál ennek a súlyos helyzetnek az orvoslásáért.