Hitelkártya az MKB-tól és a WestEndtől

Vágólapra másolva!
Az MKB Bank és a WestEnd City Center MKB-WestEnd Élménykártya néven közös co-branded hitelkártyával lépett a piacra, amely november 7-étől igényelhető - jelentették be a cégek vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon.
Vágólapra másolva!

Az MKB az együttműködéstől a hitelek, valamint biztosítások értékesítésének bővülését, a kiskereskedelmi láncok törzsvásárlói körük bővülését várják. A Trigránit már eddig is együttműködött a projektfinanszírozásban az MKB-val, a mostani hosszú távú megállapodás más területekre - egyebek mellett a kereskedelemfinanszírozásra - is kiterjed.

Balogh Imre, az MKB vezérigazgató-helyettese elmondta: a bank által kibocsátott bankkártyák száma az idei első tíz hónapban 20 százalékkal nőtt, s meghaladja a 205 ezret, a plasztikok 14 százaléka hitelkártya, az utóbbiak háromnegyede pedig co-branded kártya. Az MKB ügyfelei kártyáikat két és félszer többször használják vásárlásra és mintegy háromszor többet költenek velük az átlagosnál - tette hozzá.

A WestEnd üzleteiben a vásárlások során évente 40-60 millió fizetésre kerül sor, a törzsvásárlóikártya-programban több mint 20 ezren vesznek részt - mondta Nyúl Sándor, a WestEnd City Centert tulajdonló Trigránit Rt. vezérigazgatója. A WestEnd mintegy 400 üzletéből 200-250-ben van kártyaleolvasó készülék.

A 100 ezer és 1 millió forint közötti hitelkeretet kínáló, MasterCard márkájú plasztik a WestEnd Törzsvásárlói programját és az Élménykártyához kapcsolódó MKB-WestEnd Jutalom Programot egyesíti. A kártyához havidíjmentes elektronikus szolgáltatások, külföldi utazás esetén betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás kapcsolódik.

A törzsvásárlói program keretén belül a kártyabirtokosokat kulturális és szabadidős programok várják, értékes belföldi és egzotikus külföldi utazásokat vagy akár személyautót nyerhetnek. Az MKB-WestEnd Jutalom Program pedig havi, féléves és éves gyakorisággal jutalmazza a hitelkártyával legtöbbet és legyakrabban vásárlókat. Mivel a kártyabirtokosok egyben a WestEnd Törzsvásárlói Program részesei lesznek, akkor is előnyökhöz jutnak, ha valamelyik üzletben nem tudnak kártyával fizetni.

A partnerek a kártya térnyerését számos kedvezménnyel ösztönzik. Így a kártyabirtokosok már az első élménykártyás vásárlás után egy 3000 forint értékű WestEnd vásárlási utalvánnyal, illetve 2000 forintos ingyenes WestEnd parkolással lesznek gazdagabbak. Az MKB 2008. január 31-éig - a WestEnd törzsvásárlóknak 2008. október 31-éig - elengedi a kártya 6500 forintos első évi díját - mondta Balogh Imre. Emellett garantálja, hogy a kártyához kapcsolódó hitelkamat és THM (induláskor 22,8, illetve 26 százalék) egy évig a legjobb lesz a piacon.