Enyhe gyengüléssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,23 pontos csökkenéssel, 28 964,77 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,12 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Enyhe optimista hangulatra számítanak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteki kereskedési napján az MTI által megkérdezett elemzők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint pozitív a nemzetközi hangulat, ami hatással lehet a magyar piacra is. Hozzátette ugyanakkor, hogy akármennyire optimista a nemzetközi hangulat, ez jelenleg még törékeny, egy-egy negatív hír az indexeket negatív tartományba fordíthatja.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője is enyhe emelkedésre számít nemzetközi hatásra. Szerinte a magyar piacot azonban továbbra is az OTP és a Mol kereskedése határozza meg.

Mindkét szakértő kiemelte, hogy a kereskedést jelentősen befolyásolhatják az amerikai munkaerőpiaci adatok, amelyeket közép-európai idő szerint pénteken fél háromkor tesznek közzé.

Mol saját részvény vásárlás

A Mol Nyrt. csütörtökön 279 000 darab Mol-részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 28 348 forintos átlagárfolyamon - közölte az olajtársaság a tőzsde honlapján pénteken.

A Mol 7,9 milliárd forintot költött a csütörtöki részvényvásárlásra. A június 22-én indult program keretében a cég eddig összesen, mintegy 394,85 milliárd forintot fordított saját részvények megszerzésére.