Az MTelekom a legelszámoltathatóbb

Vágólapra másolva!
Újra a Magyar Telekomé lett az első helyezés a legnagyobb hazai vállalatok elszámoltathatóságát vizsgáló rangsorban. A rangsort nemzetközi módszertan alapján a Braun & Partners Network CSR stratégiai és kommunikációs tanácsadó cég készítette el másodszor - közölte a Magyar Telekom, hétfőn az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

A Figyelő Top 200 kiadványban jelent meg a legnagyobb hazai vállalatokat értékelő Accountability Rating Hungary (ARH) előzetes listája. Az Accountability Rating Hungary (ARH) azt méri fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok - nyilvánosan, a vállalatok érintettjei számára elérhető információk alapján - mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, illetve ezeket hogyan építik be a üzleti stratégiájukba, vállalatirányításukba.

Az Accountability Rating a vállalatokat hat terület alapján értékeli: stratégia (20százalék), vállalatirányítás (15százalék), teljesítménymenedzsment (15 százalék), érintettek bevonása (20százalék), nyilvános közzététel (15 százalék), tanúsítás/hitelesítés (15 százalék). Az ARH 2007 lista első helyezettje a tavalyi év után ismét a Magyar Telekom lett, 52 százalékos teljesítménnyel, ami kiemelkedően magas a vállalatok átlagos - 14 százalékos - teljesítményéhez képest. Harminc százalék feletti teljesítményt csupán öt cég ért el, amelyek messze felülmúlják a magyar átlagot.