Pannunion: alaptőke-emeléssel a tőzsde felé

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Pannonplast Nyrt. igazgatótanácsa döntött a Pannunion alaptőkéjének 474 323 000 forint névértékű, 1 185 000 000 kibocsátási értékű megemeléséről - közölte a Pannonplast Nyrt. igazgatóság a BÉT honlapján.

A tőkeemelés 948 646 darab, egyenként 500 forint névértékű új törzsrészvény zártkörű kibocsátását jelenti. A tőkeemeléssel a Pannunion Zrt. alaptőkéje 2 694 983 000 forintra növekszik.

A Vas Megyei Bíróság mint Cégbíróság a Pannunion Csomagolóanyag Kft.-ből átalakulással létrehozott Pannunion Csomagolóanyag Zrt. kérelmére elrendelte a társaság cégjegyzékbe való bejegyzését. Ezzel teljesült az alapvető jogi feltétel a Pannunion Csoport 2008. első negyedéves tervezett tőzsdei bevezetéséhez.

A bejegyzést követően megállapodást írt alá a Pannonplast és a Pannunion, a Pannon Effekt Kft. átruházásáról. Ennek eredményeként a Pannunion Zrt. 100 százalékos tulajdonosává válik a Pannon Effektnek, létrehozva a végleges tőzsdére bevezetendő műanyag csomagolóipari vállalatcsoportot.

A Pannonplast Nyrt. bejelentette azt is, hogy november 23-án rendkívüli közgyűlést tart, ahol napirenden szerepel a részvényopciós program elfogadása, illetve a társaság új nevének bejelentése.