Három jelölt van az M6-os középső szakaszára

Vágólapra másolva!
Három konzorcium tehet ajánlatot az M6 gyorsforgalmi út Dunaújváros- Szekszárd (65,1 km) beruházás megvalósítására. A résztvevők közötti verseny következtében PPP-konstrukcióban, átlátható módon és kedvező finanszírozással épülhet meg 2010-re az M6-os autópálya középső szakasza is.
Vágólapra másolva!

A közbeszerzési kiírás a szakasz tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, fenntartását és e tevékenységek finanszírozását magában foglaló koncessziós szerződésre vonatkozott. A koncesszió a Köz- és Magánszféra Partnerség (PPP) keretein belül, rendelkezésre állási díj ellenében, 30 évig tartó időtartamra szól majd.Az eredményhirdetés 2008 júniusában, míg a szerződéskötés júliusban várható.

Az ajánlattételre felhívott konzorciumok a következők: az M6 Tolna, melynek vezetője: Bilfinger Berger BOT GmbH., második a Pentele Alisca. vezetője: Mota-Engil SGPS SA. a harmadik a Tolna Autopálya Konzorcium a vezetője: Strabag AG.

Amennyiben elnyerik a koncessziós megbízást, feladataik végrehajtása során jelentős mértékben építenének magyar tervező és építő társaságokra, amelyek közül már többen szerepelnek a tíz százalékos mértéket meghaladóként kötelezően megjelölt alvállalkozók között.