BUX: a Mol nullára hozta a nap végén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,33 pontos csökkenéssel, 22 092,26 ponton zárt kedden. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,24 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 20,23 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva.

A megkérdezett üzletkötők szerint átlagos forgalom mellett nem történtek nagy elmozdulások az árfolyamokban. Kiemelték a Richtert, amelynek ára jelentős forgalom mellett csaknem ezer forintot mozgott napon belül.

Káldi László, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy egy nagy eladó "nyomta lefelé" a gyógyszer papír árfolyamát. Ezenkívül kicsit unalmas nap volt a keddi - jegyezte meg. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője úgy vélte: ez akár trendforduló is lehet a gyógyszeripari papír árfolyamában, és okot adhat a szerdai drágulásra.

A régiós piacok estek a hétfői záráshoz viszonyítva. Az amerikai kereskedés nyomán kialakult emelkedés után nagyobb mértékben mérséklődtek a régiós börzék árfolyamai. Sőre Balázs elképzelhetőnek tartja, hogy ha az amerikai részvénypiacok az elmúlt napokban tapasztaltakhoz hasonlóan zárnak, akkor szerdán egy stagnáló nyitást követően eshet a BUX.

Az OTP papírok 7030 forinton zártak, ez 0,27 százalékkal, 19 forinttal kevesebb, mint a tegnapi záróérték. A részvények forgalma 7,5 milliárd forintot tett ki.

A Mol-részvények ára nem változott, 22 000 forinton maradt a nap végére. A papírok forgalma 5,1 milliárdot tettek ki.

A Magyar Telekom-részvények 825 forintot értek, 5 forinttal, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint a hétfői záráskor, forgalmuk 1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok 80 forinttal, 0,24 százalékkal gyengültek, 33 055 forinton maradtak, forgalmuk 5,8 milliárd forint volt.

Az Egis 100 forintos, 0,57 százalékos gyengüléssel, 17 300 forinton zárta a kereskedést, forgalma 59,9 millió forint volt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 10,05 ponttal, 0,38 százalékkal 2624,39 pontra esett.