Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Egy pályázat érkezett a Tüskecsarnokra

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által kiírt a Tüskecsarnokra 1,2 millió forintos pályázati anyagot ketten váltották ki, de a határidőre csak egy pályázat futott be - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A pályázatról július első felében döntenek. A pályázó cég neve nem került nyilvánosságra, de a Világgazdaság értesülései szerint egy olasz ingatlanhasznosító cégről lehet szó.

A jelentkezőknek 100 millió forint biztosítékot kellett fizetni az MNV számlájára és igazolniuk kellett pénzügyi és gazdasági alkalmasságukat.

Az 1996-ban elmaradt budapesti világkiállítás egyik helyszínén az Infopark mellett fekvő Tüskecsarnokot 25 évre adná az MNV egy sikeres pályázó vagyonkezelésébe. A pályázónak itt ki kell alakítania egy kongresszusi központot, amit aztán üzemeltet. Az állam a haszonból nem részesedik.

A tervek szerint a Tüskecsarnokban 4300 embernyi kapacitású plenáris és ugyanennyi fő befogadására alkalmas szekciótermet alakítanak ki. Ez mintegy 8-9 milliárdos beruházást jelent.

Az új konferenciaépület megnyitására 2009 elején kerülhet majd sor, és 3400 munkahelyet, valamint 3-5 milliárd forint adótöbbletet jelent. A Tüskecsarnok ilyen kapacitású konferenciaközponttá alakítása mintegy 60 ezer tudományos szervezet és szövetség kongresszusi turizmusának piaci lehetőségével kecsegtet - áll a Világgazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről