M6-os:a Bilfinger kedvező ajánlatot tett

Vágólapra másolva!
A Bilfinger-Berger és a Porr osztrák cégek alkotta konzorcium tette a legkedvezőbb árajánlatot az M6-os autópálya egyik szakaszára - közölte kedden a Bilfinger-Berger. Az eredményhirdetés az ajánlatok kiértékelése után történik meg.
Vágólapra másolva!

Hétfő este történt meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban az M6-os, Dunaújváros és Szekszárd közötti autópálya középső szakaszára kiírt tender bontása. Eszerint a Bilfinger-Berger-Porr páros végleges és utolsó ajánlatában 119,5 milliárd forint szerepel (495 millió euró), amivel orrhosszal megelőzi a Bouygues és a Strabag 128,6 milliárd forintos (514 millió euró) ajánlatát.

A Mota Engil Magyarország Zrt és Euroaszfalt Kft 154,5 milliárd forintos (618 millió euró) ajánlatot tett - közölte az osztrák cég. Az eredményhirdetés az ajánlatok kiértékelése után történik meg.

Az M6-os autópályát PPP-projekt (a magán-és a közszféra együttműködésén alapuló projekt) formájában valósítják meg, illetve működtetik. A győztes pályázó építi majd meg a 65 kilométeres autópályaszakaszt és kap koncessziót kap annak 30 éven át történő üzemeltetésére.