Terjeszkedik a Phylaxia Pharma

Vágólapra másolva!
A Phylaxia Pharma Nyrt. által nemrég akvirált Gazdasági Rádiónál az idén 350 millió forint árbevételt és 40 millió forint eredményt terveznek - közölte a Phylaxia Pharma hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Gazdasági Rádió 2007-ben 300 millió árbevétel mellett 20 millió forint eredményt ért el. A társaságnál évi 18-20 százalékos árbevétel növekedéssel számolnak. A Phylaxia a szintén a közelmúltban megszerzett KEG Közép-Európai Gázterminál Zrt. nyilvános részvénytársasággá alakítását és tőzsdei bevezetését tervezi.
Vágólapra másolva!

A cseppfolyós propán-bután gáz tárolással és forgalmazással foglalkozó KEG árbevétele a várakozások szerint 2013-ra megközelíti a 3 milliárd forintot, mérleg szerinti eredménye pedig az 500 millió forintot, csak az egy meglévő tartály alapján számolva. A cég további három tartály megépítését tervezi.

A KEG forgalma 2007-ben meghaladta az egymilliárd forintot, az adózott eredménye 35 millió forint volt. A KEG tőzsdei bevezetése 2008 ősze és 2009 tavasza között várható.A Phylaxia a KEG-ben 95 százalékos, a Gazdasági Rádióban 73 százalékos tulajdont szerzett az idén áprilisban.

A Phylaxia Pharma Nyrt. közölte azt is, hogy az Alpha-Vet Kft.-vel közösen, 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal megalapítja a Phylaxia Pharma Zrt.-t. A 20 millió forint alaptőkével megalakuló társaság végzi majd az anyavállalat állatgyógyászati üzletágához tartozó tevékenységeket, beleértve a gyártást és a forgalmazást.A tevékenység végzéséhez szükséges ingatlanok, ingóságok, szellemi termékek és vagyoni értékű jogok a Phylaxia Nyrt.-nél maradnak.

A Phylaxia Pharma Nyrt. már korábban elhatározta a cégcsoport holdinggá szervezését. Ennek megfelelően az április 28-i éves közgyűlés a társaság nevét is megváltoztatta Phylaxia 1912. Holding Nyrt.-re, ezt azonban a cégbíróság még nem jegyezte be. A mostani közlemény szerint a társaság célja, hogy a 2012. évi centenárium időpontjára a pénzügyi, majd operatív szint elérése után, stratégiai holdinggá váljon, amelyben tulajdonosi oldalról meghatározó alapkezelők is érdekeltek.

Az Alpha-Vet Kft. a közlemény szerint állatgyógyszer, állateledel és kapcsolódó felszerelések kereskedelmével, továbbá állatgyógyászattal foglalkozik. Tavaly 6,7 milliárd forint nettó árbevételt és 426 millió forint adózás előtti nyereséget ért el, 2008-ban 15-20 százalékos forgalom növekedést terveznek.A Phylaxia Pharma Nyrt. 2007-et 177,3 millió forint veszteséggel zárta, ez az előző évinél kisebb veszteség, annak 89 százaléka. A vállalat tavaly 1,094 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 69 százalékkal több az előző évinél.

A Phylaxia Pharma részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzik, a cég azt tervezi, hogy hamarosan kérvényezi a részvények átsorolását az "A" kategóriába. A papírok kereskedése a pénteki tőzsdenap kezdete óta szünetel a most közölt információkra tekintettel. A kereskedés hétfőn 13.30 órakor indul újra. A papírok legutóbbi záróára 19 forint volt.