Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

New York: a keddi nyereség csak enyhíti a veszteségeket

Vágólapra másolva!
Bár a hónap utolsó kereskedési napján nagyot fogtak a vezető amerikai tőzsdeindexek, ezzel is csak csökkenteni tudták a szeptember folyamán elszenvedett soha nem látott veszteségeket.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Kedden nagyot korrigáltak az amerikai indexek a történelmi mélypontról, a Dow Jones ipari index (DJIA) nem sokkal a zárás előtt már 400 pont feletti nyerésben volt, majd 485,29 pontos izmosodással fejezte be a napot, ami 4,68 százalékos erősödés. A blue chipek egy kivételével mind erősödtek. A pozitív fejlemények mögött az abbéli remények állnak, amelyek szerint a következő napokban visszatér a Capitoliumra a bankmentő terv.

Az emelkedés motorjai között több banki papír is volt, például az ING, a Barclays, vagy a Wachovia. A Citigroup 15,6, a J.P. Morgan Chase 13,9, Bank of America pedig 15,7 százalékkal vastagodott. A tőzsde pénzügyi szekciójának indexe 13,2 százalékot ugrott

A Standard & Poor's 500 mutató ugyancsak nekilódult és 5,3 százalékos nyerésben zárt, a tech-papírok mutatója, a Nasdaq Composite pedig 5 százalékot hozott vissza. "Talán nem szakad ránk az égbolt - kommentálta a keddi kereskedést Frederic Ruffy, a WhatsTrading.com befektetési stratégája.

Mindezzel együtt a DJIA szeptember folyamán 6, az S & P's 500 index 9,2, a Nasdaq pedig 12 százalékos veszteséget szedett össze. A vezető ipari index a harmadik negyedévben 4,4 százalékkal erodálódott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről