Jövőre létszámot bővít a Mono-Ipolyfabric

Vágólapra másolva!
Elkerüli a létszámleépítést, sőt a jövő évben újabb munkásokat tervez felvenni az Ipolytölgyesen működő, külföldi tulajdonban lévő, nagy autóipari gyáraknak beszállító Mono-Ipolyfabric Kft. - közölte az üzem vezetője pénteken.
Vágólapra másolva!

Ordasi József elmondta, hogy az 1989-ben alakult, évi 3,5 milliárd forint termelési értéket előállító üzemben az Audi, a Porsche és a Volvo részére luxusautókba szerelhető faborítású elemeket, műszerfal-betétet, ajtóbetétet, sebességváltó elemeket állítanak elő. A nagy autógyártók a gazdasági recesszió következményeként csökkentették termelésüket, ennek kapcsán a kft. megrendelései is visszaestek - tette hozzá.

Ugyanakkor egy kétéves előkészítő munka eredményeként a távol-keleti Hyundai autógyár a megrendelők közé sorakozott fel, és januártól már az ő részére is szállítanak a dél-amerikai import alapanyag diógyökérből készülő, nagy kézimunka-igényű elemeket. Ily módon a kieső termelést az új megrendelések kompenzálják, jövőre is az ideihez hasonló mennyiségű terméket állítanak elő. A terv szerint az év közepétől 10-20 új munkaerőt is alkalmaz a kft.

A Pest megyei Ipolytölgyes gazdaságilag hátrányos helyzetű régióban fekszik, ezen a vidéken fejletlen az ipar, több tíz kilométeres körzetben a Mono-Ipolyfabric Kft. a legnagyobb munkaadó. Az üzemben jelenleg 350-en dolgoznak, főként helybéliek, az új megrendelés nyomán valamennyiük munkahelye megmarad - hangsúlyozta Ordasi József.