Száz százalékkal ugrott egy biztosító árfolyama

Vágólapra másolva!
Az amerikai részvények emelkedtek péntek este, mert a rendkívül rossz munkanélküliségi adatokat felülírta egy biztosítótársaság kedvező bejelentése. Így a Hartford Financial Services Group Inc. 7,38 dolláros drágulása - ami 102 százalékos árfolyamemelkedésnek felel meg - ellensúlyozta a kedvezőtlen makromutatókat. A munkanélküliségi rekord mellett egyébként a jelzálogadósokról is rossz hírek érkeztek időközben.
Vágólapra másolva!

A Hartford - amely mostanáig 92 százalékot vesztett 2008-ban a tőzsdén - azzal lepte meg a befektetőket, hogy növelte profitvárakozásait, és arról nyilatkozott, hogy állni fogja a válság viharait. Ezek után a biztosítók részvényei rendkívüli módon megugrottak a börzén.

Az S&P 500-ban szereplő mind a 21 biztosító növelte az árfolyamát, és ezt elősegítette az is, hogy a UBS AG kedvezően nyilatkozott a MetLife és a Prudential biztosítókról, amelyek 22 százalék fölött drágultak ezután.

Végül is a Dow Jones 259 pontos, 3,1 százalékos emelkedést tudhatott a magáénak pénteken. Az S&P 500 31 pontot javult, ami 3,7 százalékos emelkedés. (A héten ugyanakkor ez a - legszélesebb merítésű - amerikai tőzsdei mutató összességében 2,3 százalékot veszített.) A technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq 64 pontot nyert pénteken, és 4,4 százalékkal növelte értékét.