Nő a diákhitel összege

Vágólapra másolva!
Szeptembertől emelkedik a diákhitel összege, az állami finanszírozott képzésben tanulók részére havi 30 ezerről 40 ezerre, a költségtérítéses képzésben résztvevők 40 ezer forint helyett 50 ezret vehetnek fel.
Vágólapra másolva!

Szeptembertől a kisebbik kormánypárt által javasolt mértékben, 10 ezer forinttal emelkedik a diákhitel összege - jelentette be Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Így az állami finanszírozott képzésben tanulók részére havi 30 ezerről 40 ezerre, a költségtérítéses képzésben résztvevők 40 ezer forint helyett 50 ezret vehetnek fel. .

A pénzügyi tárca vezetője kitért arra: a jövőben az is lehetővé válik, hogy a hitel összegét közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalják, amennyiben a hallgató úgy rendelkezik.
Veres János hozzátette: ennek feltétele, hogy az intézmény együttműködési megállapodást kössön a Diákhitel Központtal. Februárban több nagy egyetem, így az ELTE, a Szegedi Egyetem és a Debreceni Egyetem is készül erre - mondta a miniszter. Ezáltal lehetővé válik, hogy a hallgató közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja a képzés költségét.