Szalay-Berzeviczy marad a tőzsdeelnök

Vágólapra másolva!
Az osztrák tulajdonosok nem terveznek elnökváltást a Budapesti Értéktőzsde élén és magyar vezetés kezében tartanák az irányítást - derült ki a tőzsde részvényeinek többségét kezében tartó konzorcium meghatározó tagja, a Wiener Börse társ-vezérigazgatójának nyilatkozatából.
Vágólapra másolva!

Jelenleg semmilyen okát nem látjuk a változtatásnak a BÉT menedzsmentjében - fogalmazott a Népszabadságnak Michael Buhl a BÉT részvényeinek 12,5 százalékát tulajdonló Wiener Börse társ-vezérigazgatója. Vonatkozik ez a BÉT elnöki pozíciójára is (ezt a posztot jelenleg Szalay-Berzeviczy Attila tölti be), ami pedig a távozó Pál Árpád vezérigazgató utódának kiválasztását illeti, az Buhl szerint az ilyenkor szokásos módszerrel történik.

Buhl nem kívánja tőzsdére vinni a BÉT Zrt. részvényeit. A bécsi tőzsde tapasztalataiból, és az erre alapuló meggyőződéséből kiindulva, véleménye szerint a hazai tőzsde elsősorban a kisebb nemzetgazdaságok számára igen fontos. A BÉT tőzsdei bevezetése azonban együtt járna azoknak a kisbefektetőknek a nyomásával, akik tulajdonosként a rövid távú profitban érdekeltek - írja a Népszabadság.