Mínuszban nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,93 pontos csökkenéssel, 20 795,96 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,13 százalékos mérséklődés.
Vágólapra másolva!

Vállalati hírek hiányában a budapesti kereskedés első felében kisebb korrekció, az árfolyamok csökkenése várható - véli Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. A nap második felében a kereskedés iránya attól függ, hogy az amerikai piac miként reagál a csütörtöki tőzsdezárást követően közzétett - és a várakozásoktól elmaradó vállalati eredményekre. A bróker nem számít komoly fordulatra a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában.

A csütörtöki amerikai rally támogathatja az emelkedést, de a zárás után közzétett vállalati hírek elkedvetleníthetik a befektetőket, így nem várható kiemelkedő forgalom a budapesti parketten sem - mondja Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője. A nemzetközi piacokon a befektetők mérlegelik a Wall Street tegnapi, alacsonyabb olajárral is összefüggő, kedvező teljesítményét, egyben a Merrill Lynch, a Goggle és a Microsoft tőzsdezárás után közzétett, elemzői várakozásoktól elmaradó eredményét. Csütörtökön a nyersolaj ára öt dolláros esés után a hordónkénti 130 dolláros szint alá süllyedt.