Várakozás közben gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A bankközire leginkább a semmittevés volt jellemző, a forint elbizonytalanodott, a hazai deviza iránti kereslet csökkent, mivel a nemzetközi piacok a holnapi, a 700 milliárd dolláros segélycsomag elfogadásával kapcsolatos kongresszusi döntésre várnak.
Vágólapra másolva!

Semmi extra nem történt ma - kommentálta a kereskedést Geszti Pál, az ING üzletkötője. A piac az amerikai törvényhozási vár, a befektetők átmenetileg csökkentették kitettségüket a fejlődő piaci eszközökben. Ennek nyomán lassan, de stabilan gyengültek a feltörekvő devizák, így a forint is. A magyar deviza a reggeli 242 Forint/eurójegyzésről 244 közelébe gyengült az euróval szemben a délután folyamán.

Nem sokkal zárás előtt euró gyengülésének hatása még egy lökést adott a forintgyengülésnek, így 244,98 lett a vége. A régiós devizák hasonló pályát futottak, mind a zloty mind a cseh korona is értékvesztést mutatott, de esett a szlovák korona, a török líra és a dél-afrikai rand is. A hét hátralévő részében a kongresszusi szavazásig nem nagyon várható komolyabb változás. A csomag esetleges elfogadása azonban valószínűleg ismét növeli a kockázatvállalási hajlandóságot, így újra erősödő irányzatot vehet fel a forint kurzusa.