Végleg megszűnik a Plus márkanév

Vágólapra másolva!
Tovább fejleszt a Spar, idén 10-15 üzlettel bővíti a hálózatát. Jól halad a Plus lánc beolvasztása is, a márkanév hamarosan végleg eltűnik a piacról - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Tengelmanntól átvett Plus-diszkontlánc akvizícióját követően sem áll le a Spar a fejlesztésekkel. Idén 10-15 egységgel növeli hálózatát, folyamatosan promótálja exkluzív, illetve az alsóbb árszegmensben megjelenő kereskedelmi márkáit, és legutóbb az Agrármarketing Centrummal kötött megállapodás értelmében ipari almát vesz át és értékesít üzleteiben.

Feiner Péter, a cég igazgatóságának elnöke a lapnak elmondta: a magyar Spar-csoport képes kitermelni a fejlesztési és marketingráfordítások összegét, vagyis lényegében saját erőből finanszírozza a szükséges forrásokat, az anyavállalattól nem kérve segítséget.

A magyar élelmiszer-kereskedelmi piacon megjelent új szereplők és a keménydiszkontosodási trend miatt első ránézésre "öngyilkosnak" tűnő fejlesztéseket ugyanakkor igazolják a forgalmi adatok - szögezte le Feiner. Tavaly jócskán az inflációt meghaladó ütemben fejlődött a cég forgalma, ez 2008-ban sem lesz másként, bár Feiner még nem akart konkrét idei számokat mondani.

A Plus beolvasztásával jól halad a cég. Az első három hónapban újragondolták a diszkontlánc kínálatát, 1500 termékkel bővítették kínálatukat. Jelenleg zajlik a Spar számítástechnikai rendszerek telepítése. Az már eldőlt, hogy a Plus márkanév megy, helyette a Spar lesz az egyeduralkodó.

Sajnos az átállással néhány Plus-beszállító is lemorzsolódott - mondta Feiner, ugyanis a diszkontláncnak szerinte is irigylésre méltó partnerei voltak. A kieső Plus-termékek helyett azonos minőségű és azonos árú Spar-termékeket vezettek be, egy részüket Magyarországról pótolják. Az itteni beszállítók minőségben és csomagolásban egyaránt versenyképesek.

Feiner szerint nagyjából 4-5 év lesz, amíg a SPAR egységes rendszert alakít ki a teljes hálózatából: a Spar, az InterSpar-, a Kaiser's- és a Plus-üzletekből.

A fejlesztésekkel és a Plus felvásárlásával a magyar Spar már idén, de legkésőbb jövőre a legnagyobb külföldi érdekeltsége lesz az osztrák anyavállalatnak. A Spar Ausztriának a magyarországin kívül Észak-Olaszországban, Csehországban, Szlovéniában és Horvátországban van leányvállalata - a régiós hálózat mérete mostanra meghaladja az osztrák anyavállalatét.