Indul a BKV-mobiljegy közbeszerzése

Vágólapra másolva!
A részvételi felhívás közzétételével elindította a BKV a mobil jegyvásárlás rendszerének közbeszerzési eljárását, az ajánlatok elbírálásánál kiemelt szempont lesz a szolgáltatás ára - közölte Kiricsi Karola, a BKV szóvivője.
Vágólapra másolva!

A mobiljegyes rendszerben - amelynek kísérleti üzeme várhatóan 2009 második felében kezdődik - a jegyek ára, a Fővárosi Közgyűlés érvényes tarifarendelete alapján, 499 forint lesz. Érvényességük pedig hétköznap 4:30 és 21:30 közötti vásárlás esetében 60 perc, 21:30 és 4:30 óra között, illetve hétvégén és munkaszüneti napokon 90 perc lenne.

A jegyek ez idő alatt korlátlan számú átszállási lehetőséget biztosítanának a BKV hálózatán - mondta el a szóvivő. Az utas a felszállás előtt megvásárolt jegyet mobiltelefonja kijelzőjén mutatná meg az ellenőröknek, akik az ahhoz rendelt, időszakonként változó azonosító alapján ellenőriznék az érvényességüket.

Kiricsi Karola kiemelte, hogy a mobiljegy vásárlására nem csak SMS-ben, hanem WAP-on is lehetőség lesz. A szakemberek számítása szerint az első évben a vonaljegyvásárlások kevesebb mint öt százaléka történne mobiltelefonnal. Ez a féléves tesztidőszakban 300 ezer mobiljegy-értékesítést jelenthet, amely óvatos becslések szerint is nettó százmillió forintos bevételt hozhat az első félévben.

A BKV tárgyalásos eljárási formában akarja a tendert lefolytatni, mivel így lehetőség nyílik a műszaki feltételek pontosítására, és a tapasztalatok alapján ennek az eljárási formának az alkalmazásával árelőny érhető el. Az ajánlattétel benyújtásának határideje 2009. május 11.