Mol-papírokat váltott vissza az OMV

Vágólapra másolva!
Az osztrák OMV olajipari csoport részesedése a Molban 12,04 százalékra nőtt, miután a tavaly december 12-én bejelentett részvényvásárlási (repo) ügylet zárásával 7 millió darab részvény visszakerült a tulajdonába - közölte a Mol az OMV bejelentése alapján a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az OMV tavaly decemberben két visszavásárlási repo ügyletet kötött a Bayerische Hypobankkal. A most visszavásárolt hétmillió részvényen kívül még 9,6 millió darabra, azaz 9,18 százaléknyi Mol-részvényre van visszavásárlási joga. Ez utóbbiak visszavásárlási dátuma április 3.

Az OMV a múlt héten is visszavásárolt 4,5 millió darab Mol részvényt, amelyekre szintén hasonló repo ügyletet kötött tavaly decemberben a Societe Generale-lal.

Az osztrák anyacég nem közvetlen tulajdonos a Molban. A mostani üzlettel az OMV leánycégén keresztül jutott részesedéshez a magyar olajcégben, közvetlen szavazati joga változatlanul nincs, viszont részesedését (és így közvetett szavazati jogát) 12,04 százalékra emelte.

Az osztrák anyacég szavazati jogát leányán, az OMV Future Energy Fund Gmbh-n keresztül gyakorolja, amely egy darab közvetlen szavazattal rendelkezik a Molban.