Újra 273 forint alatt az euró

Vágólapra másolva!
A nemzetközi befektetői hangulat javulása miatt erősödéssel kezdte a hétfői napot a forint, az euró árfolyama 273 forint alá ment reggel 10 órára. Később volt egy kisebb gyengülés, de kora délután megint csak 272,50 volt a kurzus.
Vágólapra másolva!

Hétfőn 10 órakor egy euróért 272,75 forintot kellett adni, szemben a péntek esti 275 forint körüli értékekkel. Dél körül volt egy kisebb gyengülés, de kevéssel 14 óra után már csak 272,50 forintot kellett adni a közös európai devizáért.

Egy dollárért ugyanekkor 191,40 forintot kértek a bankközi devizapiacon, egy svájci frank pedig 179,20 forintba került.

Az MTI szerint a forint a nemzetközi befektetői hangulat javulása miatt erősödik. "A nemzetközi devizapiacokon hétfőn a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának erősödése adta meg az alaphangot, a "menedék" devizák, a jen, a svájci frank és a dollár gyengültek a főbb devizákkal szemben" - mondták el devizapiaci kereskedők.

A bizakodó hangulat a tőzsdei indexek emelkedését követi. A pozitív ázsiai zárás után Európában is a részvényárfolyamok javulására számítanak. A figyelem a második negyedévi vállalati eredménybeszámolókra irányul. Az elmúlt héten nyilvánosságra került számos, várakozáson felülien jó adat megerősítette a piac gazdasági fellendülésbe vetett hitét, növelte hajlandóságát kockázatosabb befektetések vállalására.

A piaci várakozás szerint a forint a 270-es euró árfolyam küszöb érintésével, a zloty pedig a 4,30-as euró árfolyam áttörésével kísérletezhet.