A Concorde szerint jó vásár az Egis

Vágólapra másolva!
A budapesti részvénytőzsdén jegyzett Egis-papírok drágulás előtt állnak, ezért érdemes belőlük vásárolni - derül ki a Concorde brókercég legfrissebb elemzéséből.
Vágólapra másolva!

Az Egis vezetése által a következő években a főbb piacokon várt forgalomnövekedés és a kiváló előző negyedéves eredmény miatt a Concorde módosította korábbi eredménybecslését.

Az idén 14,9 milliárd forintos üzemi, illetve 16,7 milliárd forintos nettó eredményt vár Vágó Attila, a brókercég elemzője a társaságtól, ami a korábbi előrejelzésben szereplő számokat 10 és 1 százalékkal haladja meg, éves szinten pedig 76, illetve 44 százalékos növekedést jelentnee az Egis számára. A következő évre vonatkozó eredményvárakozást 5 százalékk 17,5 milliárd forintra emelte a szakértő, a módosított becslés már tartalmazza azon új törvény hatását, amely a gyártók bizonyos gyógyszerkasza befizetéseinek visszaigénylését engedélyezi.

Összességében középtávon is ígéretesek az Egis gyógyszergyár kilátásai, a jelenlegi árat kiváló alkalom a részvény gyűjtögetésére. A Concorde ezért a hétfői kereskedést 1,1 százalékos emelkedéssel 18 950 forinton zártó Egis-papír év végi fair - méltányos - értékét 20 000 forintról 23 700 forintra emelte.