Többségben az eladók a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
Süllyedéssel kezdte a keddi kereskedést a BUX, a vezető részvények a Magyar Telekomon kívül gyengültek a nyitás után.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a hétfőn 0,1 százalékkal gyengülő BUX 119,56 pontos, vagyis 0,6 százalékos csökkenéssel, 21 084,73 ponton nyitott kedden.

A pesti tőzsde négy vezető részvénye közül a Magyar Telekom árfolyama 730 forint volt a rajt után, ami megegyezik a hétfői végeredménnyel.

A többi blue chip azonban veszített értékéből: az OTP 0,8 százalékkal 5551 forintra gyengült, a Mol és a Richter egyaránt 1,6 százalékkal 16 000, illetve 42 715 forintra gyengült.

A nyugat-európai tőzsdéken is az eladók vannak többségben: a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az Footsie 0,50 százalékos csökkenéssel nyitott kedden, a frankfurti DAX 0,3, a párizsi CAC pedig 0,21 százalékkal csökkent.

Balásy Zsolt, a Concorde részvénypiaci elemzője szerint eseménytelen nap várható. Várakozásai szerint a tőzsdemutató plusz-mínusz 0,5 százalék között mozog majd a kereskedés folyamán. Varjú Péter, az Erste üzletkötője is hasonló prognózist adott, szerinte a hétfőihez hasonló alacsony forgalomra és lényegében "álló piacra" számít, miután Ben Bernanke az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke hétfőn hűteni próbálta a piacok optimizmusát.