Bocsánatot kértek az "évszázad legrosszabb üzletéért"

Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért az "évszázad legrosszabb üzletének" levezénylése miatt Jerry Levin, a Time Warner egykori vezérigazgatója, aki tíz évvel ezelőtt 164 milliárd dollárnyi AOL részvényért eladta a médiacéget.
Vágólapra másolva!

Jerry Levin, a Time Warner egykori első embere a CNBC adásában bocsánatot kért, amiért levezényelte a Time Waner AOL-nak történő eladását. Az ügylet értéke 164 milliárd dollár volt, a Time Warnert az internetes dotcom lufi-időszak alatt adták el az azóta jóval kevesebbet érő AOL-részvényekért.

"Én vittem végig az évszázad legrosszabb üzletét" - vallotta be Levin a Financial Times összeállítása szerint. A cégevezető szerint itt lenne az ideje, hogy a félresikerült tranzakciókat levezénylő vezetők felelősséget vállaljanak döntéseikért. Levin fel is szólította az utóbbi évtized gazdasági vezetőit, hogy kövessék példáját, és nyílvánosan vállalják a felelősséget.

Levin a Citigroup, az AIG és a General Electric cégeket említette meg nyilatkozatában, majd pedig a Lehman Brothers, a Bear Stearns és a Merrill Lynch neve is felmerült.

A Citigroup egykori első embere amúgy már bocsánatot kért tavaly novemberben egy gazdasági akcióért, John S. Reed nem kevesebb miatt kért elnézést, mint hogy "főszerepet játszott a Citigroup 1998-as létrehozásában". A bankóriás úgy jött létre, hogy egyesült a kereskedelmi banki tevékenységet ellátó Citicorp és a Travelers Group, amelynek a tulajdonában volt a Salomon Smith Barney Holdings befektetési bank, azaz egy cégben tömörült a betétesek pénzét kezelő kereskedelmi banki és a tőzsdén kockáztató befektetési banki tevékenység.

Levin elsimerte, hogy egy kicsit sokat várt a beismerő szavakkal, a Time Warner eladására ugyanis 10 évvel ezelőtt került sor.