Tovább gyengült a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 236,58 pontos csökkenéssel, 22 970,99 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,02 százalékkal gyengült. Csütörtökön is a héten jellemző negatív korrekció folytatását várják a szakértők.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az esés folytatódását és az eladók fölényét várja, ám nem számít "hisztériaszerű" eladásokra. Hozzáfűzte: az intézményi eladók minden papírnál jelen vannak, szerdán egyedül a Richter nem gyengült azért, mert nincs iránta számottevő érdeklődés.

A piac továbbra is a görög és portugál eseményekre figyel - mondta Varjú Péter. Szerdán a Moody's a leminősítés lehetőségére figyelmeztette Portugáliát. A hitelminősítő azt közölte, hogy felülvizsgálat alá vette a portugál kormánykötvény-adósság Aa2-es minősítését, amely a három hónapon belül záruló vizsgálat nyomán egy, vagy akár két fokozattal is lejjebb kerülhet. Az indoklás szerint az ország romló közfinanszírozási helyzete, és hosszú távú növekedési kilátásai indokolják a felülvizsgálatot.

A CIB Bank reggeli elemzésében kiemeli: a csütörtöki kereskedésnek az Európai Központi Bank kamatdöntése és az Egyesült Államokból érkező munkanélküliségi segélykérelmek adatai adhatnak irányt. A "slágertéma" továbbra is Görögország és az eurózóna helyezte lesz, mivel egyre több befektető tart a görög bajok tovaterjedésétől.