Jelentést sem tud produkálni a Városrét-fejlesztő anyacége

Gyenge pénzügyi helyzete miatt nem képes nyilvánosságra hozni éves jelentését a Városrét nevű, bebukott győri óriásberuházásáról ismert Engel ingatlanfejlesztő anyavállalata. Úgy tudni, az izraeli érdekeltségű cég nemrég áron alul volt kénytelen megszabadulni egy magyarországi projektjétől.

Nem tudja nyilvánosságra hozni éves jelentését a június 30-ai határidőig az Engel East Europe N. V., ezért részvényének kereskedését időlegesen felfüggesztették a londoni tőzsdén - közölte a cég. Az éves jelentés elmaradásának oka a vállalatcsoport "gyenge pénzügyi helyzete".

Az Engel East Europe magyarországi leánycége indította el a Városrét nevű győri óriásprojektet, melyről nemrég derült ki, hogy sohasem fog az eredetileg tervezett formában megépülni. Mint a Népszabadság megírta, a fejlesztés a harmadik épület 80 százalékos készültségénél leállt, mert a beruházónak elfogyott a pénze. A ház befejezése a finanszírozó banktól függ.

Az Engel a napokban azt közölte a londoni tőzsde honlapján, hogy megegyezett egy meg nem nevezett budapesti ingatlanfejlesztésben meglévő 50 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. A vételár a bejelentés szerint 0,75 millió euró, ami 1,3 millió eurós veszteséget jelent az eddigi tulajdonos számára.

Megkerestük a magyarországi leánycéget azzal a kérdéssel, hogy milyen projektről van szó, de semmit sem voltak hajlandók közölni. Honlapja alapján a magyarországi Engelnek befejezett fejlesztései vannak Budapesten, jelesül a III. kerületi Sun Palace és Csillagkert teraszház, illetve az újpesti Juharliget lakópark.

Két héttel ezelőtt az anyacég azt közölte, ugyancsak a londoni börzén keresztül, hogy a 40 százalékos tulajdonában álló E. G. Panorama bolgár projektcég fejlesztését átvette a finanszírozó helyi pénzintézet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK