Gyengüléssel búcsúzik a héttől a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A pesti tőzsde visszafogott süllyedéssel zárta a pénteki kereskedést. A vezető papírok közül a Magyar Telekom és a Richter drágult, a Mol és az OTP gyengült.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,3 százalékos csökkenéssel, 22 593,71 ponton zárta a hét utolsó kereskedési napját.

A vezető részvények felemásan szerepeltek. A Magyar Telekom 0,9 százalékkal 743 forintra drágult, a Richter pedig 1,4 százalékkal ,45 500 forintra erősödött. Ezzel szemben a Mol 1,6 százalékkal 20 500 foritnra, az OTP pedig 0,5 százalékkal 5150 forintra gyengült.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a csütörtöki nap korrekciójának nevezte a pénteki részvénykereskedést. Közölte, hogy csütörtökön a "világtól elrugaszkodó" emelkedés volt a BÉT-en. Mérsékelten ugyan megmaradt a pozitív hangulat a nemzetközi piacokon, de a budapesti piacot ez nem tudta nyereségben tartani. A végén "felrántották" az indexet, de ez technikai jellegű mozgás volt - tette hozzá a szakértő.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. brókere szerint többé-kevésbé sikerült megtartani az index értékét, annak ellenére, hogy csütörtökön kiugróan magas volt az emelkedés. A bróker megjegyezte, hogy a Richter a napi csúcson zárt, és jól teljesített a Magyar Telekom is.