Napi Gazdaság: Átalakították a Electro Worldöt

Vágólapra másolva!
Önálló vállalkozás lett az Electro World Kft. 12 áruháza és létrehoztak egy vagyonkezelő holdingot is - írja a Napi Gazdaság  szerdai számában.
Vágólapra másolva!

Különálló vállalkozás lett az Electro World Kft. 12 áruháza, a cégek minimális, félmillió forintos törzstőkével alakultak meg. A létrehozott holding tőkéje 5 millió forint. Mindegyik áruházi vállalkozás 100 százalékos tulajdonosa az Electro World Holding Zrt. A holding többségi tulajdonosa pedig a Cipruson bejegyzett WW Electro Retail Ltd.

Polgár Csaba, az áruházakat működtető vállalkozás vezető tisztségviselője szerint az önálló egységként működő áruházak hatékonyabbak lehetnek az egyes akciók, beszerzések terén. Elmondása szerint az átalakításban mintául a Media Markt szolgált, amely Polgár szerint lényegében az egyetlen életképes gazdasági formában működik Európában az elektronikai kiskereskedelmi piacon.

Ennek lényege, hogy az áruházak önálló egységként is képesek funkcionálni, az egyes akciókról és beszerzésekről önállóan dönthetnek, de működésük központilag is irányítható.