Kedvezményes földbérletet kínál a kormány gyerekvállalásért

Vágólapra másolva!
Harmadával több, összességében 130 milliárd forint támogatást kap jövőre az agrárium, a forrásokkal a családi gazdaságokat és a helyi piacokat kívánja erősíteni a kormány, de kedvezményes földbérlésre is lehetőséget adnak fiatal pároknak gyerekvállalás mellett.
Vágólapra másolva!

A kis és közepes családi gazdaságok támogatását és a helyi társadalom, piacok megerősítését állította az új mezőgazdasági politika középpontjába a kormány - közölte Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hódmezővásárhelyen. A kormány vidékfejlesztési és mezőgazdasági koncepciójának középpontjában a minőségi terményeket előállító kis és közepes családi gazdaságok, s nem a tömegtermelés, a monokultúrás, iparszerű rendszerek állnak - mondta a politikus a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének évértékelő elnökségi és választmányi ülésén.

Jövőre 28 százalékkal növekszik az agrártámogatások összege Magyarországon, 130 milliárd forinttal több uniós, illetve nemzeti forráshoz juthatnak így a gazdák - tudatta Ángyán József. Az Új Széchenyi Terv keretében támogatni fogják a kisléptékű, helyi élelmiszer-előállítást és értékesítést, például kis tejfeldolgozók és pékségek létrehozását - mondta a politikus. Ángyán József kitért a demográfiai földprogram terveire is: a kezdeményezésnek köszönhetően a vidéken letelepedő és gazdálkodó fiatal házasok 25 vagy 50 évre kedvezményes, örökölhető földbérletet kaphatnak, amennyiben két, vagy három gyermeket vállalnak.