Napi: Csődvédelembe menekül a Jeans Club

Vágólapra másolva!
Csődvédelmet kért az 53 magyar és nemzetközi ruházati boltot működtető, magyar hátterű ruházati lánc. A cég adóssága tetemes a forgalmához képest - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság keddi írása szerint hónapok óta beszéltek a kiskereskedelmi piacon arról, hogy a Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft. pénzügyi nehézségekkel küzd, és a lap szerint a cég április végén csődvédelmet is kért maga ellen.

A Napi szerint a szállítóknak a cég 2,4 milliárd forinttal tartozik. A társaság tavaly előtti mérleg szerinti eredménye 45 millió forint volt. A legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy a tetemes kötelezettséggel szemben mindössze 11,1 milliárd forint forgalom áll.

A Jeans Club magyar hátterű márka, a cég saját bevallása szerint 20 éves múltra tekint vissza, ám magát a Jeans Clubot, illetve annak elődjét a P.andP. Jeans Ruházati Kft.-t 1997-ben jegyezte be a cégbíróság. Azóta 35 ruházati üzletet nyitott Magyarországon, ebből 12-őt Budapesten. Idő közben a környező országokban is terjeszkedni kezdett, így Csehországban 7, Lengyelországban 6, Romániában 2, Horvátországban 2 és Szlovákiában egy boltot működtet.

A pénzügyi nehézségeket tetézi, hogy a legális kiskereskedelmi forgalom is jelentősen megcsappant és a márka pont abban a fogyasztói csoportban mozgott, amelyet a válság leginkább megviselt - írja a keddi Napi Gazdaság.